Category SEO

Der er desværre ikke noget endegyldigt svar på, hvor lang tid SEO tager. Der er flere faktorer, der påvirker, hvor hurtigt du vil se resultater. Som udgangspunkt plejer vi at forventningsafstemme med kunden i en tidsramme, der hedder 3-6 måneder. I dette indlæg vil du finde eksempler på at SEO godt kan gå hurtigere samt få en forklaring på, hvorfor SEO tager længere tid end andre marketingtiltag.

Du skal derfor ikke blive nervøs, hvis du ikke oplever resultater indenfor den første måned. De gode resultater, som du kan opnå med søgemaskineoptimering er klart værd at vente på.

Hvorfor tager SEO lang tid?

Selve SEO-arbejdet bliver delt op i 3 hovedområder:

  • Teknisk SEO
  • On-Page SEO
  • Linkbuilding

Den tekniske del og On-Page ændringer vil vores konsulenter typisk kunne klare ret hurtigt (typisk på under én dag).

Èn af de største rankingfaktorer er linkbuilding. Dette omhandler arbejdet med at bygge og tiltrække gode relevante links ind til hjemmesiden.

Google ønsker ikke, at vi som hjemmesiderejer forsøger at manipulere med resultaterne ved manuelt at bygge en hurtig linkprofil op. Derfor er det meget vigtigt, at der bliver bygget links i et naturligt tempo, der passer til hjemmesidens størrelse.

Dette arbejde vil typisk bredde sig over flere måneder, og det er derfor, at vi som regel først kan se resultater i løbet af 3-6 måneder.

Hvad påvirker hastigheden?

Der er flere ting, der påvirker hvor hurtigt du kan se resultater i dit arbejde med søgemaskineoptimering (SEO). Herunder er de typiske faktorer vi kigger på, når vi skal vurdere et projekt for vores kunder:

Konkurrencen på markedet:

Konkurrencen på markedet har rigtig meget at sige i forhold til, hvor hurtigt vi kan skabe resultater. Som i alt andet, så er der stor forskel på brancher og søgeord. Jo mere konkurrence, der er på et givent marked og søgeordene, jo længere tid vil det tage at få de attraktive placeringer.

Sidens situation

Sidens situation har rigtig meget at sige i forhold til at vurdere, hvor hurtigt vores arbejde vil virke. Er der brugt tid på SEO og linkbuilding tidligere?
Har hjemmesiden opbygget en fornuftig linkprofil eller skal vi starte helt fra bunden?
Er firmaet kendt i branchen eller er det en helt nystartet virksomhed?

Det vil være nemmere og hurtigere, at få de attraktive placeringer, hvis virksomheden tidligere har arbejdet med søgemaskineoptimering og er blåstemplet i markedet kontra en nystartet virksomhed.

Tid / budget

Som med alt andet, så er tid en vigtig faktor. Jo mere tid og energi, der bliver lagt i projektet, jo hurtigere vil det gå.

Hvis du selv arbejder med søgemaskineoptimering, så vil det være vurderet ud fra den tid, som du ligger i projektet. Hvis du vælger et bureau til at stå for optimeringen, så vil dette være baseret på dit budget (hvis bureauet arbejder på timebasis).

SEO kan godt gå hurtigt

Det er ikke altid, at SEO tager 3-6 måneder. Når vi går i gang med et nyt projekt for vores kunder, så optimerer vi straks det tekniske fundament og optimerer de vigtigste faktorer.

Herudover starter vi altid op med at bygge en ordentlig linkprofil fra start, med autoritære links. Dette medfører oftest, at vi hurtigt kan se de første resultater forholdsvis hurtigt efter opstart af projektet.

Herunder ser du et eksempel, hvor vi er gået fra placering 57 til 8 på blot én måned.

Skærmudklip af en organisk vækst kurve.

Hvordan kan du speede processen op?

Der er to gode råd, som vi vil anbefale, at du benytter dig af, hvis du vil speede processen op.

Crawl hjemmesiden manuelt

Du kan sætte Google til at crawle enkelte undersider og re-indeksere dem i søgeresultaterne med dine nye ændringer.

Dette betyder, at du meget hurtigere kan se effekten af dine On-Page ændringer, end at vente på at Google selv finder og crawler din underside.

Du finder denne funktion i Google Search Console under ” Googlebot-simulator”

Hastighed

Det andet du kan gøre, er at sikre, at din hjemmeside loader hurtigt. En hurtig hjemmeside sikrer, at søgemaskinerne crawler flere af dine undersider, hver gang de besøger din hjemmeside.

Derfor anbefaler vi altid, at du hurtigst muligt får kigget på hastighedsoptimeringen af din hjemmeside, som noget af det første.

Den lange ventetid er det værd

Som vi har skrevet i dette indlæg, så tager SEO lang tid, og det er en langsigtet strategi. Det er dog en strategi, der er ubeskrivelig effektiv, hvis du gør arbejdet korrekt.

Vi har endnu ikke oplevet en kunde, der ikke synes, det har været investeringen værd, hvis det bliver gjort korrekt.

Derfor er vores klarer anbefaling, at du skal komme i gang med arbejdet hurtigst muligt. Selvom det kan virke som et langt og uoverskueligt projekt.

top