Negativ SEO er det eksakt modsatte af det normale arbejde med SEO. Med negativ SEO forsøger du ikke at øge dine egne placeringer, men derimod at skade andre sider og dermed få deres hjemmeside til at falde i Googles.
Negativ SEO er på ingen måde et nyt fænomen, men har (og vil formentlig) altid eksistere, så længe der findes søgemaskiner. I 2012 kom Google ud med deres algoritme opdatering Penguin, der aktivt gik ind og straffede hjemmesider med indgående links af en lav kvalitet eller unaturlige links.
Da Penguin opdateringen udkom, begyndte webmasters at udarbejde lavkvalitet links til konkurrenter, for at Google skulle straffe konkurrenten og dermed falde i de organiske resultater.
Eksempler på negativ SEO
Både før og efter Penguin opdateringen, har marketers og webmasters arbejdet med negativ SEO. Herunder af nogle af de mest gængse eksempler på negativ SEO.
Spam links / lavkvalitet links
En af de mest kendte stratgier indenfor negativ SEO er arbejdet med at udarbejde (typisk automatiseret) dårlige og unaturlige links til sine konkurrenter. Google Penguin opdateringen er blevet opdateret løbende, og som en del af Google Hummingbird i 2013, straffer Google ikke længere links på samme måde, men derimod devaluerer de værdien af de indgående links uden betydningsfuld værd. Derfor er det i dag ikke lige så nemt at skade sine konkurrenter i søgemaskinerne, som det var tidligere.
Hvis du bliver ramt af negativ SEO i form af utallige dårlige og unaturlige links, kan du benytte Google eget disavow tool. Dette tool fortæller Google, at disse links er udarbejdet af andre og de ikke skal tildele dem værdi (hverken positivt eller negativt).
Du skal være meget påpasselig, når du arbejder med Googles disavow værktøj. Du kan hurtigt komme til at devaluere værdien for links, der skaber værdi.
Er det ulovligt?
Negativt SEO er i sig selv ikke ulovligt. Negativ SEO kan komme i klemme jf. den danske markedsføring §3 ” Erhvervsdrivende skal udvise god markedsføringsskik under hensyntagen til forbrugere, erhvervsdrivende og almene samfundsinteresser”. I skrivende stund er der ikke nogen sager dømt i de danske domstole for negativ SEO ift. linkbuilding.
Hvis der benyttes metoder som hacking, så er det decideret ulovligt. Ikke for den negative SEO del men selve hacking delen.
Er du ramt af negativ SEO?
Der er oftest altid en løsning, hvis du bliver ramt af negativ SEO af én eller flere af de dine konkurrenter. Hvad enten det er linkspam eller direkte hacking af din side.
Kontakt os på +45 71 96 93 10 eller udfyld vores kontaktformular her – Vi kan hjælpe din virksomhed med at genvinde placeringerne i Google.